Vanliga frågor

Här har vi några vanliga frågor som brukar ställas innan en operation. Tveka inte på att boka en tid med oss om så önskas!

Hur blir jag patient hos er?

Till Ainnova Kirurgi kan du söka vård som privatbetalande patient, försäkringspatient eller remitterad patient detta då vi har vårdavtal med Region Västmanland.

Som privatbetalande patient eller försäkringspatient behöver du inte ha någon remiss.  Du behöver inte heller ha träffat någon annan läkare tidigare eller ha sökt vård för dina problem tidigare. 

Som privatbetalande patient får du en mottagningstid inom 1-3 dagar. Om ytterligare eller uppföljande behandling skulle krävas får du detta inom 1-2 veckor. Som försäkringspatient är våra väntetider på ca 2-3 veckor men detta kan variera utifrån säsong.

Vi behandlar endast patienter som fyllt 18 år.

För privatpatienter

Du får en mottagningstid inom 1-3 dagar och tidsbokning görs direkt via telefon på 021-440 12 60 eller via e-post till kontakt@ainnovakirurgi.se

Som privatpatient betalar du 950 kronor för konsultation hos en av våra specialistläkare. Du står sedan själv för alla vårdkostnader vilket inkluderar provtagning, behandlingar, röntgen och operation. Frikort gäller inte.

Som privatbetalande patient får du en mottagningstid inom 1-3 dagar. Du får en tid om det blir aktuell med operation i samband med konsultation hos specialistläkare.

Nej, frikort gäller inte för privatpatienter.

För försäkringspatienter

Om du vill bli försäkringspatient hos oss får du själv kontakta ditt försäkringsbolag och berätta att du vill söka vård hos oss på Ainnova Kirurgi. Ditt företagsbolag kommer sedan kontakta oss för att boka tid åt dina vägnar. Du behöver därför inte själv kontakta oss inför ditt besök utan all kontakt sker genom ditt försäkringsbolag.

Som försäkringspatient betalar du endast den självrisk som ditt försäkringsbolag bestämt. Prata med ditt försäkringsbolag för mer information.

Vi kommer att teckna samarbetsavtal med stora och även mindre försäkringsbolag. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för att se om vi har de som samarbetspartner. Du är annars alltid välkommen att kontakta oss som privatbetalande patient.

Inför ditt besök

Du behöver endast ha med dig giltig legitimation. Lämna gärna värdesaker så som smycken, klockor och liknande hemma.

Om du känner dig febrig eller dålig dagarna innan en inbokad behandling eller besök ska du omgående kontakta oss omgående på 021–4485666 för att eventuellt boka in en ny tid.

Inför större operationer och ingrepp hålls alltid en förberedande konsultation med din behandlande läkare som sedan ger dig en operationstid inom 2-3 veckor. Om det endast rör sig om ett mindre kirurgiskt ingrepp så som borttagning av hudfläckar, fettknölar etc så kan man eventuellt utföra behandlingen redan vid det första besöket.

Vi behandlar endast patienter från 18 år.

Vi vet att läkarbesök och sjukdomar kan kännas jobbigt att prata om. Om du har några frågor eller funderingar kring en åkomma eller ditt besök så tveka inte att kontakta våra sjuksköterskor på 021-440 12 60 eller kontakt@ainnovakirurgi.se så hjälper vi dig. Varmt välkommen

kirurgi västerås
ainnovakirurgi
ainnovakirurgi
kirurgi västerås